Пламен Константинов: Не е нормално баскетболният финал да се играе в старата зала в Ботевград


Пламен Константинов: Не е нормално баскетболният финал да се играе в старата зала в Ботевград
(сн.botevgrad.com)
28-05-2015 19:03 | botevgrad.com

Българският национален отбор по волейбол за мъже ще изиграе първите си срещи от Световнaта лига в спортната зала в Ботевград. Те ще бъдат срещу Канада на 30-ти и 31-ви май. На днешната открита за зрители и медии тренировка в Арена Ботевград играчите от националния тим проведоха подготовката си върху баскетболната настилка.

 

Ето как обясни това селекционерът на родните ни национали Пламен Константинов.

 

 "Наистина възникна такава ситуация, свързана с провеждането на баскетболните финали и нашата подготовка за двата мача с Канада. Мисля, че трябва да проявим разбиране. Резервният вариант бе един от баскетболните мачове  да се играе в малката зала. Според мен е престъпление да ги пратим да играят в старата зала, след като има нова. Така че проявихме разбиране и това няма да ни повлияе на игровата форма."

 

По същия повод либерото на националите Теди Салпаров каза: "Направиха се известни компромиси заради баскетболния отбор на Балкан, но няма проблеми. Длъжни сме да си помагаме."

 

Запитан дали е усетил атмосферата в Арена Ботевград по време на снощния трети мач от баскетболния финален плейоф, един от най-опитните в състава Тодор Алексиев отговори:

 

"Нямах възможност да гледам мача на живо, тъй като по същото време трябваше да доуточнявам подробности относно преминаването ми в клуб от Аржентина следващия сезон. Но моите колеги ми казаха, че било страхотно."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Балкан, Пламен Константинов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи