Клубове искат нов жребий за финалите за кадети (16)


Клубове искат нов жребий за финалите за кадети (16)
28-05-2015 12:05

Четири клуба са поискали нов жребий за финалното първенство за кадети (16), което трябва да се проведе следващата седмица в София. Става въпрос за Етър 49, Тунджа Ямбол, Черно море Порт Варна и Балкан.

Жребият бе теглен вчера (вижте ТУК), но при разпределението на двойките преди него имаше доста спорове и в крайна сметка и след това има недоволни. Така се получи, че в едната група има четири първенци от зонални турнири, а в другата останаха само два. Преди жребия клубовете имаха възможност да пращат своите варианти към БФБ за разпределение на двойките, като едното предложение бе победителят от една зона - Балкан, да бъде заместен от втория в друга БУБА. На самия жребий това не се случи, но пък бяха разделени Тунджа и Шампион 2006 от една страна и Левски и Академик Пловдив от друга. Именно това доведе и до недоволство сред някои клубове.

Сега предложението на четирите отбора е да се направи нов жребий, в който на ясен принцип в едната група да бъдат разделени три победителя от зонални турнира и три класирани на второ място. Това е принципът, който БФБ следва в последните години и така се провеждаше всеки един жребий. Предложение има и от Черно море, което е за размяна на групите на Тунджа и Левски. То ще бъде подкрепено и от останалите три клуба и, ако бъде одобрено от БФБ, реално ще се получи принципът с по три победителя от зонален турнир и по три втори отбори във всяка от двете групи.


 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Финали за кадети (16)
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи