Вдъхновен Балкан е на победа от първа титла след 26 години


Вдъхновен Балкан е на победа от първа титла след 26 години
(сн. lap.bg)
27-05-2015 20:50

Балкан е само на една победа от титлата в мъжката НБЛ. Днес във финален мач №3 ботевградчани надиграха ЛукойлАкадемик с 82-78 и поведоха с 2-1 във финалната серия. Пред своите фенове в "Арена Ботевград" те изиграха по-добър мач, представихасе много вдъхновено, водеха през цялото време и напълно заслужиха успеха си. Двубой №4 е в петък (29 май), а при победа внего Балкан ще спечели първа титла след 1989 година. Ако Лукойл пък успее да спечело то серията ще се решава в Правец на 1юни (понеделник).

И двата отбора започнаха мача добре, като редуваха кош за кош. Те пропускаха доста рядко като разменяха точки и водачество, анещата продължиха така до края на първата част, който дойде при точка аванс за домакините. 

Двубоят продължи по този начин и във втората четвърт, с разликата, че не се вкарваше така често. Едва в края й дойде първотосериозно откъсване, когато след тройка на Павел Маринов минута преди почивката преднината на домакините стана 7 точки. Теобаче не успяха да я запазят и в тези 60 секунди Лукойл Академик свали 3 от пасива си.

На два пъти в първите минути след паузата Балкан повеждаше с 8 точки, но и двата пъти гостите отговаряха с тройка. Въпрекитова ботевградчани не ги допуснаха да изравнят, като в няколко поредни атаки разликата се запази 3 точки. След това обачеПавел Маринов отговори с 4 поред, а разликата се запази и след 30 минути игра.

При пасив от 5 точки Лукойл Академик пропусна няколко шанса да намали изоставането си и балканци веднага се възползваха.Първо Павел Маринов поднесе в коша на гостите, а малко след това Педжа Стаменкович вкара тройка, след като преди това бепропуснал. Така домакините се откъснаха за първи път с 10 точки, а до края оставаха 5.34 минути. Лукойл отново успяха дасвалят, като и пак изпуснаха няколко шанса, а с нова тройка на Стаменкович разликата се върна на 9 при 2.32 до края. Гоститеобаче не се отказаха и с 6 поредни точки съумяха да се доближат на само 3 при оставащи 65 секунди. Последва нарушение срещуПавел Маринов, който успя само в единия си опит, но пък в ответната атака на гостите успя да принуди Тери Смит да го фаулира.Последваха пропуска и за двата отбора, а след този на гостите двубоят приключи и в последните 20 секунди домакинитезадържаха топката.

Балкан показа по-точен мерник от тройката и успя в 12 от 21 опита срещу 9 от 25 за съперника. 

Над всички за победителите с 21 точки, 6 асистенции и 5 борби бе Павел Маринов. Много силно включване с 18 точки и 7асистенции имаше Педжа Стаменкович, а Иван Лилов добави 14 точки.

За гостите с 23 точки, 6 асистенции, но и 7 грешки приключи Тери Смит, а Никола Драгович остана с 22 точки. 


 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БАЛКАН - ЛУКОЙЛ АКАДЕМИК

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ФИНАЛИТЕ ЗА 3/4 МЯСТО В НБЛ-МЪЖЕ

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015


 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Балкан, Лукойл Академик
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи