ЛеБрон Джеймс с две исторически постижения след отстраняването на Атланта


ЛеБрон Джеймс с две исторически постижения след отстраняването на Атланта
(USA Today)
27-05-2015 18:08

Тази нощ Кливланд стигна до финала в НБА след категорично 4-0 победи над Атланта Хоукс на финала в Източната конференция. Естествено с основна заслуга за това е суперзвездата ЛеБрон Джеймс, който записа историческа постижение.

Крилото имаше средно по 30.3 точки, 11.0 борби и 9.3 асистенции в четирите мача с Хоукс. Това го прави първият в историята, който има средни показатели от поне 30 точки, 10 борби и 9 асистенции в една серия.  Друг такъв преди него бе Оскар Робертсън, който има по 33.4 точки, 12.4 борби и 8.6 асистенции за Синсинати срещу Бостън през далечната 1963 година.

Друго много сериозно постижение за ЛеБрон е фактът, че той ще играе на пети пореден финал в лигата. Интересното е, че това преди се е отдавало на едва осем човека, всичките от тях с екипа на Бостън. 

Така Джеймс е първият след легендата Бил Ръсел, който играе пет поредни финала, а това се случва за първи път от 1966 година. Останалите, които го правят с екипа на Селтикс, доминиращи по онова време, са Сам Джоунс, Кей Си Джоунс, Сач Сандърс, Том Хейнсън, Боб Кузи и Бил Шарман.

Освен ЛеБрон, интересното е, че такова постижение записва и неговият съотборник Джеймс Джоунс. Той беше преди това в Маями по време на ерата с четири поредни финала, а миналото лято се премести при Кавс и се вижда, че е направил точен избор.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: ЛеБрон Джеймс
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи