Балкан извоюва победа в Правец за 1-1 във финала


Балкан извоюва победа в Правец за 1-1 във финала
(сн. lap.bg)
25-05-2015 19:41

Балкан победи Лукойл Академик с 88-80 като гост във втория мач от финалната серия в Националната баскетболна лига. По този начин ботевградчани изравниха резултата в серията на 1-1 победи, преди тя да се премести на техен терен в Ботевград. Балканци започнаха мача много силно и контролираха играта през целия мач, за да стигнат до заслужения успех. Лукойл Академик остана в мача и се бори до края, но така и не успя да стопи разликата. Мач №3 от серията е на 27-и май (сряда) от 19.00 часа в „Арена Ботевград”. Днешната победа бе първа за Балкан срещу Лукойл Академик от 1-ви декември 2013 година насам.

 

Балкан започна мача по-силно, като поведе в резултата и успя да ограничи доста нападението на съперника си. Високите играчи на Лукойл направиха ранни нарушения, а на моменти разликата в полза на гостите стана 10 точки. След красива атака със сирената за първия период ботевградчани направиха аванса си 12 точки – 26-14. Ботевградчани продължиха да контролират случващото се на терена в началото на втория период, а разликата се запази около 10 точки. В края на полувремето нападението на Лукойл се подобри и тимът вкара близо два пъти повече точки от първата част, за да намали разликата на 7 точки на почивката.

 

Няколко пъти през третата част Лукойл успяваше да се доближи на 6-7 точки от съперника, но гостите не се пречупиха и всеки път успяваха да си върнат по-стабилна преднина. Ботевградчани отново се откъснаха на 11 точки при 63-52, но веднага след това „студентите” записаха 9-0 и се приближиха едва на 2 точки от съперника, за да се върнат в мача. Тройка в на Иван Лилов в последната секунда на третия период направи резултата 66-61 в полза на Балкан.

 

Серия от 5-0 за Балкан в първата минута на заключителния период направи разликата цели 10 точки, а Иван Лилов продължаваше да е под пара и наниза шестата си тройка в мача. Ботевградчани продължаваха да бележат и да поддържат преднината си и въпреки борбата на домакините до края, серията бе изравнена.

 

Иван Лилов наниза 24 точки (6/9 от тройката) за победителите, 18 плюс 8 борби записа капитанът Павел Маринов, а с 13 точки се включи Педжа Стаменкович.

 

За Лукойл Академик най-резултатен с 14 точки бе Тери Смит, а по 13 отбелязаха Христо Захариев и Димитър Димитров. Не на познатото си ниво беше Дий Браун, който има проблеми с контузия.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛУКОЙЛ АКАДЕМИК - БАЛКАН

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ФИНАЛИТЕ В НБЛ-МЪЖЕ

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Лукойл Академик, Балкан, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи