ДАС остави наказанието на Балкан


ДАС остави наказанието на Балкан
21-05-2015 18:48

Дисциплинарно административният съвет към НБЛ се събра на извънредно заседание по повод постъпилото официално предложение от председателя на НБЛ Петър Георгиев във връзка с наложената санкция на БК Балкан. Председателят на съвета Иван Евстатиев и членовете Иван Сарафов и Петър Шекеров решиха:

 

“ДАС се запозна с писменото изявление на г-н Петър Георгиев и след обстойно обсъждане счита, за неприемливо предложението да се промени наложеното наказание на БК Балкан, тъй като това ще бъда грубо нарушаване на утвърдения Правилник от БК, участници в НБЛ.

 

Членовете на ДАС единодушно и категорично считаме, че всяко нарушаване на Правилника, утвърден от БК, участници в НБЛ ще създаде условия за нови неморални компромиси.

 

ДАС застава твърдо и непоколебимо зад решението, утвърдено с Протокол N78 от 20.05.2015 г.“

 

В друго свое решение дисциплинарно-административният съвет на НБЛ установи, че е допусната грешка при налагане на наказание – техническо нарушение на пом.треньора на БК Балкан, Л. Лилов,тъй като по предложение на ДП Любомир Амиорков е необходимо да се отправи само предупреждение с обръщане на внимание за често нарушаване рамките на добрия тон, апострофиране и реакция на почти всяко отсъждане на съдиите, което е в ущърб на БК Балкан. С настоящето решение ДАС отменя наложеното наказание по точка 2 от Решение N78, в размер на 100 лв и моли за извинение за допуснатата грешка.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Балкан
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи