Георги Божков привлича две млади състезателки в Русе през следващия сезон


Георги Божков привлича две млади състезателки в Русе през следващия сезон
(сн. lap.bg)
20-05-2015 19:02

На днешната пресконференция, в която от ръководството на Дунав 8806 изразиха амбиции за участие в Еврокъп през следващия сезон, старши-треньорът заяви намерение да привлече в състава две млади български състезателки. Основна цел на тима ще бъде запазване ядрото на миналогодишния състав и привличане на чужденка на позиция център.

 

Ето какво точно зави наставникът на русенки Георги Божков:

 

„Стъпка номер едно за селекцията през следващия сезон е преподписването на договорите с момичетата от нашия отбор. След това е привличането на други българки, които бих искал да играят в Русе. Много искам да интегрирам две млади отново в състава, на които да дам шанс да се развият и да попият от един такъв отбор с шампионски манталитет. Това ще бъде голям принос за тях. Все още не мога да кажа конкретно кои са те, защото не съм убеден в избора си. Следя всички млади баскетболистки, които минават през отборите, но смятам, че съм се насочил в правилните хора. Трета стъпка е подписването на центрове с чуждестранни баскетболистки, защото за съжаление нямам такива центрове в България.

 

За да станем сериозен отбор в Европа, зависи как се развиват младите баскетболистки в България. Това е един сложен и болен въпрос за нас. Чувствам, че няма достатъчно млади български баскетболистки готови да стъпят на баскетболната сцена. Трябва да обърнем малко повече внимание на работата с подрастващи и да изкараме от там деца – готови за Европейски баскетбол. Ако ги нямаме тези деца, нямаме голям потенциал. За да се подобри работата с тях трябва всеки един клуб да работи по отделно и федерацията. Препоръките са много . За съжаление в България и във федерация и по клубовете няма достатъчно хора, които да контролират работата на треньорите при подрастващи. Мисля, че това е основен проблем.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Георги Божков, Дунав 8806, НБЛ - жени
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи