Балкан удари Рилски за 2-1 след здрав мач в Самоков и ключови изяви на Острев в последната част


Балкан удари Рилски за 2-1 след здрав мач в Самоков и ключови изяви на Острев в последната част
14-05-2015 19:59

Балкан е само на една победа от финал в мъжкото ни първенство след успех с 85-80 над Рилски спортист. Ботевградчани спечелиха гостуването си в Самоков и така си върнаха домакинското предимство, което им бе отнето от съперника в мач №2. Двата отбора изиграха много здрав мач, а гостите водеха през цялото време. Те стопираха всеки един опит на Рилецо да се върне в мача, а в последната част Цецо Острев отбеляза важни стрелби и с това допринесе за победата. Мач №4 от серията е в събота в Самоков, а при победа Балкан ще отиде на финал. При успех за самоковци пък то ще има пети двубой в Ботевград на 19 май (вторник).

Силното начало от 7-0 за Рилски не смути гостите, които по средата на първата част излязоха напред с 1 след тройка на Павел Маринов. След това двата тима си размениха няколко точки, а Балкан завърши тази част с 6-0 и така поведе с 4 след десет минути игра. 

Балкан имаше малък аванс и през втората част, а със зверска забивка на Лилов при 5.13 до края й, плюс точен наказателен удар, разликата стана 6 точки. Близо две минути по-късно ботевградчани вече бяха напред с 11, но Рилецо отговори с 6-0. Мартин Маринов обаче веднага вкара тройка в много важен момент, а след размяна на по 2 точки, разликата остана 8 и на почивката.

След паузата ботевградчани все така имаха аванс, като той се движеше около 10 точки. Рилецо стопи за малко до 4, но гостите много бързо успяха пак да се откъснат. С тройка на Мартин Маринов в последната минута на частта разликата стана 8, но Ракочевич заби за 6 точки аванс за Балкан преди решителната четвърт.

И в нея ботевградчани не изпускаха инициативата, като отговаряха на всеки опит на Рилски да се доближи. Самоковци стигнаха до минус 5, но тогава Цветослав Острев отбеляза две изключително важни стрелби и върна разликата на 9 точки при 4.42 до края. Малко по-късно той вкара и нова стрелба за +8 за ботевградчани, а в последните 2.40 те задържаха и спечелиха мача. 

Най-резултатен за победителите стана Павел Маринов със 17 точки, а той добави и 8 борби и 5 асистенции. Иван Лилов се отчете с 15 точки, а толкова вкара Мартин Маринов с добро включване от пейката. В крайна сметка Острев завърши с 11 точки, повечето отбелязани в решителни моменти.

За домакините с 20 точки приключи Върнън Тейлър, а 18 добави Тони Гуджино.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА РИЛСКИ СПОРТИСТ - БАЛКАН

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015


 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Рилски спортист, Балкан
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи