Категоричен Балкан не даде шанс на Рилски и поведе в полуфинала


Категоричен Балкан не даде шанс на Рилски и поведе в полуфинала
(сн. lap.bg)
09-05-2015 21:35

Балкан поведе на Рилски спортист с 1-0 в полуфиналната серия между двата отбора. В първи мач в Ботевград домакинитеиграха много силно и спечелиха с 91-66, след добри изяви и в нападение и в защита. Те водеха цяло първо полувреме, а в третата частсе откъснаха много напред, след което доиграха срещата без напрежение. Мач №2 е в понеделник (11 май) от 19.00 часа отново в Ботевград. 

Със серия от 9-0 малко след началото на двубоя домакините успяха да се откъснат напред със 7 точки. С кош на Ники Мариновмалко по-късно разликата стигна и 9, но Рилецо успя да се върне до 1 за кратко. До края на частта обаче Балкан се откъсна с 6,като тройка със сирената от центъра вкара Педжа Стаменкович и така върна добрата преднина на тима си, след като преди товаМартин Маринов и Тейлър размениха по тройка.

Балканци водеха и през цялата втора част, като за малко дори дръпнаха с 8 точки. Рилецо обаче успя да се доближи, но не и даизравни. 48 секунди преди паузата Мартин Маринов отбеляза тройка за +9 за ботевградчани, след което Ракочевич върна еднаточка. Точно със сирената Лилов отбеляза на пробив и така Балкан се оттегли на почивка с двуцифрен аванс.

Около средата на третата четвърт домакините направиха серия от 10-0 и вдигнаха своите фенове на крака с някои хубави атаки. Това доведе до преднина от цели 19 точки, а Рилски успя да върне само една след успешен наказателен удар от Ракочевич. Тогаваобаче Иван Лилов вкара първо кош и фаул, а след това и тройка за +24. До края на тази част балканци запазиха разликата, а в последната не позволиха отпускане и спечелиха.

 

Иван Лилов стана най-резултатен за победителите с 22 точки, а добави и 5 борби. Мартин Маринов се включи добре с пет тройки и 15 точки от пейката, а Павел Маринов направи дабъл дабъл след 14 точки и 11 борби.

За гостите 20 точки отбеляза Върнън Тейлър, а Жарко Ракочевич имаше 17 и 8 борби.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БАЛКАН - РИЛСКИ СПОРТИСТ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

 

КРАЙНО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Балкан, Рилски спортист
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи