Лукойл Академик удари Черно море и остана само с една загуба в редовния сезон


Лукойл Академик удари Черно море и остана само с една загуба в редовния сезон
(сн. lap.bg)
25-04-2015 20:06

Лукойл Академик победи Черно море Порт Варна с 86-72 и завърши редовния сезон на НБЛ само с една загуба и 23 победи. Варненци пък остават на четвърто място в класирането с актив 15-9. Те имаха шанс за третата позиция, но той минаваше през победа в Правец и загуба на Рилски спортист в Ботевград. В четвъртфиналния кръг на плейофите Лукойл Академик ще има за съперник осмия в класирането Черноморец, а варненци ще се изправят срещу петия Левски. В сериите се играе до 2 победи от 3 мача. При класиране на полуфинал Лукойл Академик и Черно море отново ще бъдат противници.

 

Отборите започнаха доста равностойно и след смени на водачеството в първите минути Лукойл Академик успя да задържи малка преднина. Домакините вкараха последните 7 точки за частта и поведоха с 20-12. Много силно начало на втория период за варненци стопи разликата за 26-26, но в средата на частта Станимир Маринов стъпи върху крака на противник и контузи глезена си, след което напусна игра. Както първата, „студентите” завършиха и тази част със 7 поредни точки за 40-34. Лукойл беше по-силният отбор след подновяването на играта и бързо натрупа сериозна преднина от 16 точки. Страхотна серия от 14-0 на „моряците” ги върна в мача, но скоро разликата отново стана двуцифрена. Гостите се приближиха на 5 точки в началото на последния период, но Лукойл ги отказа с 9 безответни точки, а разликата остана стабилна до края.

 

Тери Смит записа 16 точки за победителите, с по 15 се включиха Христо Захариев и Никола Драгович, а 11 отбеляза Димитър Димитров.

 

За Черно море най-резултатни с по 16 точки бяха Лени Даниъл и Милош Коматина. 10 добави Милян Пупович.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛУКОЙЛ АКАДЕМИК - ЧЕРНО МОРЕ ПОРТ ВАРНА

 

РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

 

КРАЙНО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

__________________

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe

 

Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър

 

Добавете BGbasket.com в Google+


Тагове: Лукойл Академик, Черно море Порт Варна, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи