Рилецо спечели в Ботевград и подпечата третото място


Рилецо спечели в Ботевград и подпечата третото място
(сн. lap.bg)
25-04-2015 20:03

Рилски спортист победи Балкан като гост с 85-82 в последния кръг от НБЛ и по този начин направи сигурно третото си място в редовния сезон. Дори и да не бяха спечелили, самоковци пак щяха да завършат трети, заради загубата на Черно море от Лукойл Академик, но тази среща бе важна за Рилецо, който показа, че може да печели под напрежение преди мача за титлата в ЕВРОХОЛД Балканска лига в сряда в Самоков. В плейофите Балкан, който завършва втори с актив 18-6, ще срещне седмия Ямбол. Рилски пък има 16 победи и 8 загуби и ще се изправи срещу шестия Берое. Четвъртфиналните серии ще се играят до 2 победи от 3 мача. Ако стигнат до полуфиналите, Балкан и Рилски отново ще премерят сили и в плейофите.

 

Рилски спортист вкара първите 7 точки в мача, но домакините бързо се съвзеха и се доближиха в резултата. Силна серия от 11-2 за край на първата десетка изведе домакините с 6 точки напред – 24-18. В началото на втория период разликата стана двуцифрена, но самоковци записаха добра серия, за да се приближат на една, а на почивката изоставаха само с 4 точки. Ботевградчани запазиха водачеството през първите 7 минути от второто полувреме, след което Рилецо поведе и остана напред в резултата до края на третия период за 62-57. Гостите продължиха да водят, но две минути пред края Балкан изравни за 74-74. Малко след това домакините поведоха с точка, а Върнън Тейлър наниза важна тройка за 79-77. До края точките бяха само от наказателни удари, а Рилецо показа здрави неври и си тръгна с победата.

 

Жарко Ракочевич наниза 17 точки за победителите, 16  и 7 борби добави Върнън Тейлър, а с по 15 точки завършиха Йордан Бозов и Златин Георгиев.

 

За Балкан 15 точки вкара Иван Лилов, 13 и 12 борби регистрира Вукота Павич, а по 12 вкараха Цветослав Острев и Павел Маринов.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БАЛКАН - РИЛСКИ СПОРТИСТ

 

РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

 

КРАЙНО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

__________________

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe

 

Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър

 

Добавете BGbasket.com в Google+


Тагове: Балкан, Рилски спортист, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи