Йордан Иванов: Третото място е едно малко удовлетворение


Йордан Иванов: Третото място е едно малко удовлетворение
25-04-2015 21:02

Академик Пловдив спечели бронзово отличие от турнира за Купата на БФБ. В надпреварата тимът победи Видабаскет, а след това на полуфинал загуби от шампиона ИУ Варна. В последния двубой вчера пловдивчани надиграха Рилски спортист – 2 и заеха трето място в класирането.


Ето какво каза след срещата старши-треньорът на пловдивчани Йордан Иванов:


„На моменти срещу Рилски спортист имахме спад в защитата заради това допуснахме обрат за кратко, но мисля, че като цяло нашият отбор контролираше темпото на мача. Имахме известни затруднения, но не беше нещо сериозно. За разлика от другите срещи, които изиграха Рилски спортист зоновата им преса не даде толкова добър резултат срещу нас. Предизвикахме по-лош процент на стрелбата им от далечно разстояние, особено на Дарин Иванов, който в предните мачове има доста по-добър точков актив. Доволен съм от играта. Показахме чувствителна разлика от полуфинала срещу Варна, но да не забравяме, че отборът на Рилски спортист е друг.

 

Изпълнихме амбициите, за които дойдохме. Знаехме, че, ако победим в първия ден Видабаскет, ще играем срещу отбора на Варна на полуфинал, а това е най-квалитетния отбор тук. Само с късмет и много силна игра можехме да се противопоставим. Не го направихме и логично загубихме, затова третото място е едно малко удовлетворение.

 

Намираме се в такова положение, че все още не се знае дали ще имаме отбор догодина. Ако това стане, ще се опитаме да запазим една част от състава. Не е сигурно, но имаме малки опасения, че може да останем без отбор. Надявам се, че това няма да стане, за това и все още не сме водили конкретни разговори със състезателите за следващия сезон. Ако всичко е наред, се надявам догодина да се изкачим с едно, две стъпалца по-нагоре в класирането.„ 

__________________

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe

 

Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър

 

Добавете BGbasket.com в Google+



Тагове: А група - мъже, Купа БФБ, Йордан Иванов, Академик Пловдив
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи