Петко Делев: Радвам се, че взехме такъв мач


Петко Делев: Радвам се, че взехме такъв мач
25-04-2015 19:04

ИУ Варна направи втори пореден дубъл в мъжката А група след успех в шампионата и Купата на БФБ. На финала тимът надигра Дунав Русе след обрат в последната част, а ето думите на наставника на варненци Петко Делев след победата:

"Когато излизаме като фаворити, винаги играем трудно. Това се случва в трети финал за Купата на БФБ. Преди две години загубихме в Благоевград, миналата спечелихме много трудно във Варна с 1 точка, а сега пак с много усилия в последната част успяхме да обърнем. Много се радвам, че взехме такъв мач, в който Дунав играеше с голяма лекота и самочувствие, а имаше и невероятен процент от тройката.

Мисля, че има 5-6 отбора, които този сезон са доста равностойни. Първенството е много по-добро от миналата година и смея да твърдя, че А група бе мястото, където много млади таланти от лигата получаваха игрово време. В мъжките отбори много от момчетата не получават игрово време и това се вижда в начина им на игра. Радвам се, че при нас има няколко момчета, които са и в Черно море и имат някакво израстване. Дано да заемат по-сериозно място и в състава на Черно море в НБЛ."


Тагове: Купа БФБ, ИУ Варна, Петко Делев
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи