Николай Господинов: Доминирахме 32 минути, но мачът е 40


Николай Господинов: Доминирахме 32 минути, но мачът е 40
25-04-2015 16:55

Дунав Русе завърши на второ място в турнира за Купата на БФБ, въпреки че водеше повече от 30 минути на ИУ Варна. Ето как коментира тази среща, а и сезонът за тима като цяло, наставникът на русенци Николай Господинов:

"Не ни достигна борба в защита. Губим тотално борбата под нашия кош - те ни овладяха 19 и от тях сме получили 16 точки. Също така много повлия и техническото на Васил Михайлов, което беше пето негово лично нарушение. Той излезе от игра, вкараха фаул, а мисля и от следващото нападение имаха кош. Мисля, че разковничето е в неговото техническо, което е недопустимо за играч с претенции, с опит и класа, не може да се държи по този начин. Мисля, че не ни достигна и малко опит, къса ни е пейката и нямаме голяма ротация. Евгени Хаджирусев играе с контузия, като не е тренирал от 5-и април. Само шапки долу за неговите усилия и старание. 

Съжалявам изключително много за загубата, защото се бяхме подготвили по много добър начин за този мач. Ключови моменти, микроситуации - борби в защита, няколко лоши наши нападения - доведоха до загубата. 

Мисля обаче, че това беше едно достойно представяне. Наистина съжалявам, че ние доминирахме през целия мач и загубихме. Не мога да се побера в кожата си от яд. Отборът на ИУ Варна е съставен от много класни играчи, които са в НБЛ и аз смея да твърдя, че ние ги надиграхме тотално до 32-а минута. Един мач обаче се играе 40 минути.

Доволен съм от завършека на първенството, който можеше и да е с щастлив край. Първо ние направихме селекция много късно, започнахме да правим отбор в началото на септември и да го градим в движение. Събрахме момчета, които нямат много опит и не са били фактори в отборите си. Мисля, че някои от тях съумяхме да ги развием и те да израстнат като индивидуалности, като играчи и мисля, че в края заприличахме и на отбор. Ако трябва да дам някаква оценка, може би представянето е добро. Съжалявам за три мача през сезона - загубата ни в Благоевград, която е и плод малко на един от съдиите, които ръководеха мача. Съжалявам за загубата във Видин и загубата от Чавдар в Русе. Ако бяхме били в тези три срещи, то щяхме да играем финал с Икономическия за първото място.

Реално обаче съм доволен, че играчи като Евгени Хаджирусев, Ники Николов показват добро развитие и имат бъдеще. Имам и нотка разочарование от някои от играчите, но това ще си го запазя за себе си.

За следващият сезон трябва да се говори с шефовете, дали са доволни от моята работа и от моето представяне. Имаме идеи да играем в НБЛ, но за повече информация трябва да се говори с тях."


Тагове: Купа БФБ, Дунав Русе, Николай Господинов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи