Николай Господинов: Зоновата ни защита даде резултат


Николай Господинов: Зоновата ни защита даде резултат
23-04-2015 21:19

Дунав Русе е на финал за Купа БФБ след пауза от четири години. За последно това стана през 2011-а, когато тимът стана първи, а треньор отново беше Николай Господинов. Ето и неговите думи след успеха на тима над Рилски спортист 2 в полуфинала:

"Искам да поздравя Рилски и колегата Йордан Янков, който е направил невероятен отбор от млади играчи и успя да победи Академик Благоевград и да затрудни нас. Шапки долу за старанието му. С момчета, които няма много качества, Янков е направил отбор, с който може да се гордее.

Първото полувреме беше равностойно, а ние имахме малко проблеми с играта в защита в първите няколко минути. Малко са ни ниски и веднага минахме на зонова защита и мисля, че тя ни даде резултат и с това спечелихме мача.

Предимството ни беше в ръста. Ние сме овладели 22 борби в нападение, което е много. Предимство имахме и при зоновата защита.

Определено ИУ Варна е фаворит във финала. Те са шампион, отбор съставен от много играчи от НБЛ и един опитен като Саша Топчов. Ние сме ги били веднъж през сезона в Русе в 16, а в тяхната зала паднахме с 13 точки. Това е трети мач между нас и нека по-добрият да победи. Ние си имаме нашите шансове, те си имат техните. Нека стане един добър и интересен мач за феновете и по-добрият да се поздрави с Купата."

 

__________________

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe

 

Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър

 

Добавете BGbasket.com в Google+

 


Тагове: Купа БФБ, Дунав Русе, Николай Господинов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи