Дунав Русе отново на финал за Купа БФБ след 2011-а


Дунав Русе отново на финал за Купа БФБ след 2011-а
23-04-2015 20:15

Дунав Русе се класира на финал в турнира за Купата на БФБ. Във втория полуфинал дунавци надиграха Рилски спортист 2 с резултат 86-76 и така ще спорят за трофея утре. Русенци направиха по-добро второ полувреме, което им донесе и успеха в срещата. Така те отново са на финал в турнира за втори път след 2011-а година, когато и спечелиха трофея. Утре на финал Дунав ще спори с шампиона и носител на трофея ИУ Варна, а преди това Рилецо ще срещне Академик Пловдив в спор за бронза.

Дунав тръгна по-добре и в първите минути, но Рилецо бързо се посъвзе и изравни. До края първата част бе равностойна, а през втората самоковци тръгнаха отлично. Малко след началото й те направиха серия от 10-2 и така дръпнаха с 9 точки. Преднината им се запази почти до почивката, когато обаче русенци направиха 6-0 и намалиха само на 1.

Русенци съумяха да се откъснат след серия от 7-0 в третата част. Това даде аванс от 6 точки на тима, който се запази и в минутите до края й. Двубоят бе окончателно решен в началото на последната четвърт, която започна със 7-0 за русенци. Така разликата скочи на 14 точки и до края те нямаха проблеми. Рилецо свали до 9 за кратко, но Дунав набързо направи серия от 8-0 и отказа самоковци.

Русенци имаха тотално предимство в ръста, а съответно и в борбата. Те имаха 22 борби в нападение и 27 в защита срещу 11 и 16 за Рилски.

Петимата титуляри на Дунав завършиха с двуцифрен точков актив. По 18 точки отбелязаха Лъчезар Радев (14 борби) и Филип Самойлович, а Николай Николов се отчете със 17 точки и 9 борби.

За самоковци с 24 точки най-резултатен стана Дарин Иванов, а с 20 и 8 борби се отчете Александър Милов.


 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА РИЛСКИ СПОРТИСТ 2 - ДУНАВ РУСЕ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ТУРНИРА КУПА БФБ 2015

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ТУРНИРА КУПА БФБ 2015

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ТУРНИРА КУПА БФБ 2015

__________________

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe

 

Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър

 

Добавете BGbasket.com в Google+


Тагове: Купа БФБ, Дунав Русе, Рилски спортист 2
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи