Спърс победи ЛА Клипърс след драматично продължение (видео)


Спърс победи ЛА Клипърс след драматично продължение (видео)
(сн. USA Today)
23-04-2015 10:09

Шампионите от Сан Антионио Спърс спечелиха втората среща от плейофната фаза на Западната конферения в НБА. Рано тази сутрин "шпорите" се наложиха със 111-107 над ЛА Клипърс след ожесточена битка и продължение. Така това остава единствената изравнена среща от всички, а третият двубой ще бъде в петък в Сан Антонио.

 

Двубоят бе исторически за Тим Дънкан. Суперзвездата на Спърс подсигури успеха като наниза 28 точки и стана петият играч в историята на НБА с 5,000 точки в кариерата си. Кауай Ленард се отчете с 23 точки за победа на своя тим. Пати Милс се появи на терена като резерва, за да смени Тони Паркър, който лекува контузия и наниза 18 точки за успеха, а Борис Диау добави 12. 

 

Блейк Грифин направи първия си трипъл-дабъл в плейофи и записа 29 точки, 12 борби и 11 асистенции, а Крис Пол 21 точки, 8 борби и 7 асистенции. ДеАндре Джордан добави 20 точки и 15 борби за ножиците, а Джей Джей Редик наниза 16. 

 

След първото полувреме Сан Антонио имаха преднина от 5 точки при 52-47. Шампионите обаче пропиляха аванс от 10 точки през третия и четвъртия период и допуснаха изравяване, за да изпратят мача в продължение. 50 секунди преди края на редовното време два наказателни удара на Крис Пол дадоха аванс на Клипърс за 94-92. Грифин изпусна топката и след него Милс бе фаулира и вкара, за да доведе мача до продължение. В него Тим Дънкан и Милс не позволи на Сан Антонио да загуби двубоя. 

 

__________________

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe

 

Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър

 

Добавете BGbasket.com в Google+


Тагове: НБА, Сан Антонио, ЛА Клипърс
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи