Рилски спортист шокира домакина на Купа БФБ


Рилски спортист шокира домакина на Купа БФБ
22-04-2015 20:45

Вторият отбор на Рилски спортист поднесе изненадата на четвъртфиналите в турнира за Купата на БФБ. В последния мач за деня самоковци срещнаха домакина Академик Благоевград и след здрава игра в защита спечелиха с резултат 94-84. Рилецо натрупа голям аванс във втората и третата части, а опитът на Академик за обрат в края се оказа неуспешен. В утрешния полуфинал самоковци ще срещнат Дунав Русе от 18.00 часа.

В един момент от първата част домакините дръпнаха с 6 точки, но самоковци се върнаха бързо. В края й те дори поведоха, а с няколко точни стрелби от тройката през втората, успяха и да се откъснат. Дълго време те бяха напред със 7-8 точки, а малко преди паузата стигнаха и до плюс 10.

Все пак първото полувреме завърши с 8 точки аванс за Рилецо, а с начало от 7-0 на второто те дръпнаха с цели 15. След това самоковци продължиха да поддържат разликата, като продължиха и да успяват с основното си оръжие - стрелбата от тройката. 1.50 след старта на последната четвърт преднината на Рилецо стигна 23 точки и тимът се виждаше победител. Серия от 12-0 за малко повече от две минути върна някакви надежди на домакините, след което Дарин Иванов отговори с четири наказателни поред за Рилецо. С 9-0 благоевградчани се върнаха и намалиха само на 6, а малко по-късно и до 4. След това те имаха отворена стрелба от тройката, но я пропуснаха, а Секулов вкара два пъти от наказателната линия. Последва още един пропуск за Академик и това сложи край на мача. 

 

Рилски определено игра по-агресивно в двубоя и атакуваше по-често. Това доведе до 35 изпълнени наказателни удара и 27 успешни, докато домакините бяха едва 12 от 17. Гостите също вкараха и 11 тройки от 31 опита, а благоевградчани бяха 6 от 25.

Силно за победителите игра Дарин Иванов с 28 точки и 6 борби, а Александър Милов направи дабъл дабъл от 21 точки и 10 борби.

За домакините с 21 точки и 8 борби приключи Ивайло Вучков, а с 18 и 11 бе Филип Каменов.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА АКАДЕМИК БЛАГОЕВГРАД - РИЛСКИ СПОРТИСТ 2

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ТУРНИРА КУПА БФБ 2015

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ТУРНИРА КУПА БФБ 2015

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ТУРНИРА КУПА БФБ 2015

__________________

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe

 

Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър

 

Добавете BGbasket.com в Google+



Тагове: Купа БФБ, Академик Благоевград, Рилски спортист 2
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи