Петко Делев: След почивката подобрихме защита и борба, което даде резултат


Петко Делев: След почивката подобрихме защита и борба, което даде резултат
22-04-2015 19:47

Шампионът в А група - ИУ Варна, тръгна с победа за Купата на БФБ. В чевъртфинал тимът срещна Академик София и спечели след по-добра игра през второто полувреме. Ето как коментира срещата наставникът на варненци Петко Делев:


"Доволен съм от дълги периоди на мача. През втората част играхме изключително слабо в нападение, изключително слабо се борихме и това даде уникално предимство на Академик, които направиха страхотна серия. В третата и четвъртата част вече подобрихме играта си в защита и борбата, което веднага даде резултат.


Момчетата от Академик играят много силно един на един. Отделно, въпреки че не изглеждат високи, те се борят добре под кошовете. Ние имаме двама малко по-високи, като те успяха да ни затруднят в защита. Въпреки всичко ние имахме по-дълга ротация и мисля, че това даде предимство в мача.


Полуфиналите винаги са тежки, както и всички мачове за купата. Ние загубихме от Академик Пловдив за първенството, така че имаме да си връщаме. Най-важното е да можем да се възстановим психически и физически."

 

__________________

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe

 

Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър

 

Добавете BGbasket.com в Google+

 

 


Тагове: Купа БФБ, ИУ Варна, Петко Делев
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи