Йордан Иванов: Променихме защитата през второто полувреме


Йордан Иванов: Променихме защитата през второто полувреме
22-04-2015 18:58

Академик Пловдив записа много труден успех над Видабаскет в първия четвъртфинал за Купата на БФБ. Пловдивчани спечелиха мача след продължение, а ето и думите на старши треньора на тима Йордан Иванов минути след като узна, че съперник на полуфинала ще бъде ИУ Варна:


"От гледна точка на фаза защита през първите 20 минути положението на нашия отбор беше много лошо. Става въпрос за индивидуални действия в защита един на един, а не толкова отборни грешки.


На почивката им казах на момчетата, че ако подхождаме по този начин безхаберно в защита, отборът на Видабаскет ще ни победи. Те взеха предвид това, което аз и Асен Николов им казахме, и за следващите 20 минути ни вкараха 22 точки. За сметка на защитата обаче се получи брак в нападение, който пък се отрази на това, че не можахме да ги победим в редовното време и се стигна до продължение. В него вече смея да кажа, че имахме и късмет, тъй като във важни моменти капитанът им Юлиян Колев изпусна четири наказателни удара. Ако това не се беше случило, този мач може би щеше да завърши за тях.


На пръв поглед ИУ Варна изглежда фаворит. Въпреки това обаче през редовния сезон ние имаме една победа над тях. Отчитам, че те бяха без няколко основни състезатели, но мисля, че не са непобедими. Ако нашите момчета дадат 100% от себе си и в двете фази на играта - не само в нападение, тъй като често се случва да играем добре в нападение и в защита да имаме проблеми - и ако утре се пречупим и намалим тези грешки в защита и запазим едно добро нападение, мисля че можем да им се противопоставим равностойно и в зависимост от развитието на мача, ще се борим за победа."

 

__________________

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe

 

Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър

 

Добавете BGbasket.com в Google+


Тагове: Купа БФБ, Академик Пловдив, Йордан Иванов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи