Дунав Русе удържа Чавдар Троян и влезе в четворката на Купа БФБ


Дунав Русе удържа Чавдар Троян и влезе в четворката на Купа БФБ
22-04-2015 15:58

Дунав Русе стана втория полуфиналист в турнира Купа БФБ в Благоевград, след като победи Чавдар Троян с резултат 69-66 в четвъртфиналната фаза. Русенци започнаха мача много силно и въпреки че в последните минути имаше интрига, удържа водачеството, за да продължи напред. На полуфинал баскетболистите на Николай Господинов ще срещнат победителя от мача между домакина Академик Благоевград и Рилски спортист -2. BGbasket.com и Sportmedia.tv предават на живо целия турнир.

 

Много силни първи минути на Дунав изведоха тима напред с двуцифрена разлика още след 5 минути игра. До края на откриващия период тимът се откъсна с 15 напред. Разликата се запази стабилна в началото на втория период, но до почивката на моменти падна само с 4 точки. Русенци продължиха да водят в много оспорвана трета част, въпреки че авансът им често беше под 5 точки. Троянци не се отказаха и при две минути до края изравниха за 64-64. Те фаулираха съперника два пъти поред, но допуснаха Дунав да вземе две поредни борби в нападение след изпълнение на наказателни удари, което не им даде шанс да обърнат резултата.

 

Николай Николов записа 23 точки и 14 борби за победителите, а 22 плюс 10 добави Васил Михайлов.

 

За Чавдар 18 точки отбеляза Ценко Наков, 15 и 8 борби добави Петър Христов, а с 14 точки завърши Тодор Колев. Тимът от Троян беше в доста ограничен състав днес, след като в мача участие не взеха основни играчи като Любомир Лилов и Радослав Кочев, както и участващите в световните ученически игри състезатели.

 


 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЧАВДАР ТРОЯН - ДУНАВ РУСЕ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ТУРНИРА КУПА БФБ 2015

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ТУРНИРА КУПА БФБ 2015

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ТУРНИРА КУПА БФБ 2015

__________________

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe

 

Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър

 

Добавете BGbasket.com в Google+



Тагове: Чавдар Троян, Дунав Русе, Купа БФБ
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи