Вариантите за класиране в НБЛ


Вариантите за класиране в НБЛ
(сн. lap.bg)
16-04-2015 16:00 | Иван Вълчанов

Два кръга остават до края на редовния сезон в Националната баскетболна лига, а под въпрос е класирането само на три отбора – Рилски спортист, Черно море Порт Варна и Левски. Нека обаче започнем със сигурните позиции преди началото на плейофите:

 

На първо място ще завърши Лукойл Академик, който има 21 победи и 1 загуба до момента. Втори ще бъде Балкан, който си осигури позицията след ключова победа над Черно море у дома. До момента тимът е с актив 18-5. Шестото място със сигурност ще заеме Берое, който е с 9-13 и има три победи в директните мачове срещу седмия Ямбол (7-15). Единственият вариант за разместване в дъното на класирането е Спартак Плевен да запише две победи, а Черноморец – две загуби. При всички други случаи Черноморец ще бъде осми, а Спартак – девети.

 

Идва и въпросът за местата 3,4 и 5 в класирането на редовния сезон. За тях шансове имат Рилски спортист (14-8), Черно море (14-8) и Левски (14-9). В оставащите кръгове Левски има домакинство на Берое, Рилски спортист – домакинство на Ямбол и гостуване на Балкан, а Черно море – домакинство на Спартак Плевен и гостуване на Лукойл Академик. „Сините” имат само един мач до края на сезона, така че нека разгледаме вариантите при тяхна победа и при тяхна загуба:

 

При загуба на Левски, със сигурност тимът ще остане на пето място. Това е така, защото дори останалите да претърпят само загуби до края, „сините” са последни в тройната въртележка, която би се получила. При загуба на Левски и равенство между Рилски спортист и Черно море (по две загуби, по две победи или по победа и загуба за двата отбора до края), трети ще завърши Рилски спортист, а четвърти – Черно море.

 

При победа на Левски, тимът ще се надява един от останалите два отбора, да претърпи две загуби, тъй като това е единственият начин „сините” да попаднат в четворката. Тук е моментът да отбележим, че при евентуална тройна въртележка, трети ще бъде Рилски спортист (4 победи – 2 загуби в директните мачове между трите тима), четвърти ще бъде Черно море (3-3), а пети – Левски (2-4). Освен това евентуално равенство между Левски и някой измежду Рилски и Черно море ще остави Левски по-назад, тъй като и срещу двата тима „сините” имат по една победа и две загуби през сезона. При равенство между Рилски и Черно море пък предимство с 2-1 победи през сезона имат самоковци.

 

В мачовете от предстоящия кръг има голяма вероятност да бъде решено мястото на Левски. Дори отборът да победи Берое, ако победи в мачовете си постигнат и Рилски, който е фаворит срещу Ямбол и Черно море, който ще срещне последния Спартак Плевен, „сините” ще останат пети. При загуба на столичани, петото място също ще бъде ясно. Ако пък тимът победи и един от другите два загуби, Левски ще се надява на още една загуба на този отбор в последния кръг, за да го изпревари.

 

Накратко казано – при тройна въртележка най-напред е Рилски, следван от Черно море и Левски. В директните мачове Левски губи с 1-2 и от Рилски, и от Черно море. Самоковци пък са по-добри от варненци с 2-1 победи при евентуално равенство между тях.


ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2014/2015

_________________


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG 


Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук


Следвайте BGbasket.com в Туитър

 

Добавете BGbasket.com в Google+


Тагове: НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи