Юлия Боянова: Знаех, че ще ме плюят и ругаят за това, което направих


Юлия Боянова: Знаех, че ще ме плюят и ругаят за това, което направих
16-04-2015 13:56 | viasport.bg

Юлия Боянова е от знаменитото поколение баскетболистки на Левски. Носителка е Европейската клубна купа „Ронкети” за 1978, 1979 г. и е играла финал за КЕШ. Има множество отличия от държавни шампионати, 5-кратна носителка на Купата на България. Участничка в три европейски първенства и турнира за Световната купа. Избрана е за баскетболистка №1 на България за 1977 г. 
Председател е на БК Левски, член на УС на БФБ. Председател е на Българска асоциация „Спорт за учащи” (БАСУ). Президент е на Техническата комисия и член на ИК на Световната федерация „Спорт в училище”.

 

"Знаех, че ще ме плюят и ругаят за това, което направих, но аз съм доволна и, ако трябва, ще го направя отново. Не може такъв клуб като Левски, който е имал такива успехи в женския баскетбол в миналото, да остане без отбор!" коментира президентът на БК Левски Юлия Боянова в интервю за Viasport.bg.


"Не може президентите на БК „Левски” и на СК „Левски” Стоян Хранов да научават от вестника, че ще закриват женския отбор! Макар че може, защото се случи. В деня, в който излезе информацията – 7 януари, още следобед ни се обади една група бизнесмени, привърженици на клуба, която поиска да направим примерен бюджет и да видим какво може да се спаси. Трябваше да действаме бързо, защото на 9-и се затваряше трансферния прозорец" каза още Боянова.


Президентът на БК Левски благодари на двамата треньори Таня Гатева и Едуард Вълчев, които са поели отбора в този моменти, както естествено и на момичетата, на които бе даден шанс. Боянова допълни, че техният труд няма да остане безплатен и има поет ангажимент да им бъдат осигурени стипендии.


Цялото интервю с Юлия Боянова, в което тя говори за женския Левски и най-вече за участието на наши отбори на Световните ученически игри, можете да прочетете ТУК.

__________________

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe

 

Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър

 

Добавете BGbasket.com в Google+


Тагове: Юлия Боянова
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи