Кливланд повали Орландо и заслужи мястото в Топ 4


Кливланд повали Орландо и заслужи мястото в Топ 4
(сн. Cleveland Cavaliers/Twitter)
05-05-2024 22:55 | BGbasket.com

Кливланд Кавалиърс си гарантира място във втория кръг в плейофите на НБА. Момчетата на Джей Би Бикърстаф сломиха Орландо Меджик със 106:94 в седмия решителен четвъртфинален мач от Източната конференция. В "Рокет Моргедж Фийлдхаус" „кавалерите“ изоставаха през първото полувреме и трябваше да правят обрат през второто, за да откажат играчите на играчите на Джамал Моузли от мечтата им за участие на полуфиналите.

 

 

 

Това се оказа достатъчно за тима от щата Охайо да спечели серията с 4:3 победи срещу „магьосниците“ и да продължи в следващия кръг за първи път от 6 години насам. На полуфиналите на Изток Кливланд ще има за съперник Бостън Селтикс, който елиминира Маями Хийт с 4:1 успеха в откриващия кръг.

 

 

 

Както се и очакваше, Донован Мичъл и Паоло Банкеро се превърнаха в главните действащи лица за своите отбори в началото. На помощ на втория в нападение се присъединиха Уендъл Картър – джуниър и Маркел Фулц, за да неутрализират Карис ЛаВърт и да помогнат на гостите да се отскубнат с 6 точки в края на встъпителния период.

 

 

 

„Магьосниците“ включиха на още по-сериозна скорост във втората част, когато на бърза ръка обезличиха защитата на домакините и не срещнаха никакви проблеми да се поздравят с двуцифрената преднина, изкована от Банкеро, Картър – Джуниър и Коул Антъни. Общите усилия на Сам Мерил, ЛаВърт и Мичъл позволиха на „кавалерите“ да покажат признаци на живот, но развихрилия се Банкеро направи така, че Орландо да се прибере в съблекалнята при 53:43.

 

Рецитал на Мичъл промени картината на паркета и даде нови сили на Кливланд, който в хода на третата част си припомни какво е да си лидер. Банкеро бе единственият светъл лъч за отбора от щата Флорида, докато Мичъл получи подкрепа в нападение от Макс Струс и ЛаВърт, които поведоха „кавалерите“ към актив от 8 точки след 36 минути игра.

 

 

Тимът от Охайо използва набраната инерция и на старта на заключителната четвърт, когато удари още по-сериозно и стигна до първа двуцифрена разлика. Банкеро често се нагърбваше да дава надежди на Меджик, но Дариъс Гарлънд взе нещата в свои ръце и върна за отрицателно време увереността на Кавалиърс, които до края не погледнаха назад.

 

 

 

Донован Мичъл отново показа, че е играчът за големите моменти, повеждайки Кливланд към ценния триумф със своите 39 точки, 9 борби и 5 асистенции. Карис ЛаВърт се разписа с 15 точки, Макс Струс реализира 13, Дариъс Гарлънд добави 13, Еван Мобли финишира с 11 и 16 борби.

 

Паоло Банкеро отговори за Орландо с 38 точки и 16 борби. Уендъл Картър - младши отбеляза 13 точки, Джейлън Съгс записа 10 и 9 овладени под двата ринга топки. 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Кливланд Кавалиърс, Орландо Меджик, НБА
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи